Publicerad: 2023-02-07

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Myndigheten för stöd till trossamfund söker erfaren handläggare

Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) växer och söker nu en engagerad handläggare för trossamfundsfrågor. Här kommer du att arbeta med viktiga och aktuella demokrati- och samhällsfrågor på en dynamisk arbetsplats.

I tjänsten som handläggare för trossamfundsfrågor kommer du att bereda ärenden som på olika sätt handlar om trossamfund, bland annat ärenden om statsbidrag till trossamfund samt uppföljning av sådana bidrag. Under 2023 kommer ett omfattande förändrings- och utvecklingsarbete genomföras av hanteringen av statsbidrag.

Viktiga arbetsuppgifter kommer vara att bereda ärenden för beslut, följa upp/utvärdera fördelade statsbidrag samt sammanställa rapporter. I tjänsten igår även omfattande kontakt med trossamfund med olika inriktningar. Eftersom myndigheten SST är liten kommer arbetsuppgifterna vara mycket varierade och du kommer behöva vara beredd att arbeta inom olika områden.

Kvalifikationer/krav för tjänsten

• relevant högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande
• erfarenhet av kvalificerad ärendehandläggning inom offentlig sektor eller motsvarande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

• arbete i statlig myndighet eller övrig offentlig sektor
• arbete med bidragshantering
• arbete med civilsamhällsfrågor
• kvalificerat utrednings/analysarbete
• arbete med trossamfundsfrågor och frågor om religionsfrihet

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående, har god struktur och självständigt driver ditt arbete framåt. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, ansvarsfull och är lösningsorienterad.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning och din tjänstetitel blir handläggare för trossamfundsfrågor. Din placering kommer att vara på plats hos myndigheten i Alvik men möjlighet till visst distansarbete finns.

Välkommen med din ansökan senast den 6 Mars 2023.

Kontaktuppgifter

I den här rekryteringen samarbetar vi med Adecco.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lisa Blomberg på 073 68 478 81 eller lisa.blomberg@adeccogroup.com

Om Myndigheten för stöd till trossamfund
Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) har i uppdrag att främja en dialog mellan stat och trossamfund samt att bidra med kunskap om religion och samfundsliv i Sverige. Myndigheten fördelar också ekonomiska bidrag och ansvarar för frågor om trossamfundens roll i krisberedskapen. Läs mer på www.myndighetensst.se

Varmt välkommen med din ansökan! Länk till annan webbplats.