SCRIPTURAL REASONING

- en interreligiös texttolkningsmetod

Är du troende och definierar dig som kvinna? Tycker du det är intressant att träffa kvinnor av annan religion än din egen? Är du nyfiken på att upptäcka dina och andras heliga skrifter? Välkommen till vår studiecirkel i Scriptural Reasoning!

 

SR

 

Scriptural Reasoning är en texttolkningstradition som under 1990-talet utvecklades i den engelska universitetsmiljön. Pionjärerna insåg snart potentialen denna metod kan ha för interreligiösa samtal och förståelse, varför den har spridits över hela världen.

Tillsammans träffas vi fem gånger under våren och skapar en gränsöverskridande mötesplats för nya tankar, diskussion och systerskap. Med utgångspunkt i de olika texterna kommer vi att diskutera aktuella frågor som påverkar oss i våra liv. Temat på våra träffar beslutar vi gemensamt.

Initiativtagare till denna studiecirkel är Myndigheten för stöd till trossamfund, Ibn Rushd Studieförbund och Centrum för Religionsdialog (Stockholm stift, Svenska kyrkan). Här kan du läsa mer om Scriptural Reasoning: http://www.scripturalreasoning.org/länk till annan webbplats

Detta är ett initiativ av kvinnor för kvinnor. Då våra träffar bygger på att det finns en representation av olika religiösa tillhörigheter finns det en begränsning i antal platser per religiös grupp. Därför önskar vi att du anger din religion vid anmälan.

 

SR

Datum och tid: Vi träffas fem måndagar kl. 17:30-19:45 under vårterminen 2019 (14 jan, 28 jan, 18 feb, 18 mars, 8 apr).

Ort: Skolhuset, Kammakargatan 13, Stockholm, T-bana Rådmansgatan.

Kostnad: Studiecirkeln är kostnadsfri.

Anmälan: https://www.myndighetensst.se/utbildning/scriptural-reasoning/anmalan.htmllänk till annan webbplats OBS! Antalet platser är begränsade.

På Facebook: https://www.facebook.com/events/325229208207450/länk till annan webbplats

Frågor: Jana Jakob, projektkoordinator: 08-4536817, Jana.Jakob@myndighetensst.se