Publicerad: 2024-01-08

Vänligen verifiera att du inte är en robot

SST söker ekonomihandläggare

Myndigheten för stöd till trossamfund växer och söker en engagerad och noggrann ekonomihandläggare

Som ekonomihandläggare arbetar du med en stor bredd av ekonomirelaterade arbetsuppgifter. Som en del av kanslienheten på myndigheten har du som uppdrag att ge ett kompetent administrativt stöd till myndighetens medarbetare.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av löpande ekonomiadministrativt arbete i form av kontroll och kontering av leverantörsfakturor, viss kundfakturering, hantering av utlägg, reseräkningar och resebokningar och inköp. Du kommer att vara ett stöd i bidragshanteringen genom bland annat att genomföra vissa kontroller och hantera utskick av information och påminnelser. En mindre del av ditt arbete kommer att bestå av att vara ett stöd i myndighetens arbete med diarieföring och arkivhantering.

Myndigheten för stöd till trossamfund är en statlig myndighet och arbetsuppgifterna styrs av externa regelverk och det är därför viktigt att du som person är noggrann och bidrar till att regelverken följs.

Eftersom myndigheten SST är liten kommer arbetsuppgifterna vara varierade och du kommer behöva vara beredd att arbeta inom olika områden.

Läs mer om tjänsten på denna länk