Myndigheten för stöd till trossamfund
Myndigheten för stöd till trossamfund


Redovisning och ansökan av organisationsbidrag

Statsbidragsberättigade trossamfund kan nu i myndighetens e-tjänst redovisa och ansöka om organisationsbidrag. En förutsättning för att kunna göra det är att trossamfundet senast den 31 juli har registrerat sin organisation i e-tjänsten.

Redovisning av organisationsbidrag 2024

För statsbidragsberättigade trossamfund är formuläret för redovisning av organisationsbidraget för 2024 öppet i myndighetens e-tjänst Länk till annan webbplats..

Observera att redovisning av organisationsbidrag måste inkomma Myndigheten för stöd till trossamfund senast 31 augusti 2024 via e-tjänsten.

Ansökan om organisationsbidrag 2025

Formulär för ansökan av organisationsbidrag för 2025 är nu också öppet via e-tjänsten Länk till annan webbplats.. Detta organisationsbidrag avser statsbidragsberättigade trossamfund.

Observera att ansökan om organisationsbidrag för 2025 måste inkomma Myndigheten för stöd till trossamfund senast torsdag 15 augusti 2024.

I ansökan skall trossamfundet lämna följande uppgifter:

  • Statistik över antal betjänade så som det låg till 31 december 2023.
  • Årsredovisning för 2023. [laddas upp som bilaga]
  • Senaste årsmötesprotokoll [laddas upp som bilaga]
  • Verksamhets- och revisionsberättelse 2023. [laddas upp som bilaga]
  • En förteckning över trossamfundets samtliga församlingar enligt senast tillgängliga uppgifter

Registrera organisation

För att kunna fylla i redovisning av- eller ansökan om organisationsbidrag måste trossamfundet ha registrerat sin organisation i e-tjänsten och registreringen ska ha godkänts av SST. Registreringen måste inkommit senast 31 juli 2024. Ni får bekräftelse på att organisationen är registrerad per mejl. Mer information om hur registreringen går till finns på SSTs hemsida.

Om ni har frågor om formulären skriv till: info@myndighetensst.se

  • Bidrag